SK Hakoah

Referat: AIF Barrikaden - SK Hakoah

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Sarang, Martin, Gustav - Jönsson, Florian, Max, Jamal -
Mario, Jaja, Anders

Avbytare var Oliver som kom in i 34:e min som vänster yttermittfältare men tvingades utgå en halvtimme senare p.g.a. skada, Mick som spelade hela 2:a halvlek som anfallare, först på högerkanten och sedan i mitten, Marck som kom in i 63:e min som vänster yttermittfältare, Sosa som kom in i 76:e min som innermittfältare och slutligen Nickola som kom in i 81:a min som vänsterback.

Vi tog tag i taktpinnen redan från start och hade redan efter 11 min skapat 3 mycket heta målchanser. Vi fortsatte att rada upp målchanser i 1:a halvlek och gjorde också 2 mål, båda gångerna var det Max som frispelade Anders som säkert satte dessa lägen och därmed redan hållit sitt uttalade löfte på senaste träningen att bättra på sitt redan höga målsnitt från försäsongen på 1,625/match. Dessa mål kom i 25:e resp. 37:e min och utöver detta var de allra bästa chanserna en i stolpens utsida av Anders och ett klockrent stolpskott av Jaja. Hakoah hade extremt lite chanser i 1:a halvlek, med lite god vilja ett par halvchanser.

Som så ofta händer i fotboll så ändrade matchen till att börja med helt karaktär efter pausvilan. De flyttade upp spelet medan vi blev en aning mer bekväma och hade lite svårt att hitta vårt spel från första halvlek. Kanske fanns det också en undermedveten underskattning med i spelet sedan de varit så extremt uddlösa i första.

Hakoah fick till ett par riktigt bra målchanser men dessa matchades mycket väl av ett par lika klara från vår sida. När de inte fick utdelning på sitt ganska myckna spel på vår planhalva började de ledsna (eller tröttna?) och eftersom de ändå fortfarande spelade väldigt offensivt blev det enorma ytor för våra snabba anfallare och det utnyttjade vi till fullo. Tre mål blev vårt facit sista kvarten. 3-0 kom i den 77:e min sedan Mick nickskarvat en boll till Mario som kom fri nästan från mittplan innan han satte bollen i mål. Efter detta var naturligtvis matchen avgjord men vi gjorde alltså ytterligare 2 fullträffar. I den 81:a min fullbordade Anders sitt hat-tric genom att göra 4-0, också denna gång på pass från Max som efter en skänk från dem kunde slå in ett inlägg från vänsterkanten. Slutresultatet fastställdes sedan i matchens sista minut av Mick som kom helt fri på pass från högerkanten av Mario.

För fullständighetens skull bör påpekas att Hakoah också hade en riktigt bra chans i slutfasen av matchen när de fick frispark från själva straffområdeslinjen och la den snyggt upp mot krysset men där Raffa var med på noterna och snyggt tippade den till hörna.

Med undantag för första 20 i andra halvlek en match som totalt dominerades av oss. De hade ett ganska svagt försvar vilket alltså gav oss ohyggligt mycket målchanser men var något bättre framåt, fr.a. hade de ett par individuellt riktigt bra spelare. Trots storsegern fanns det ändå några spelare i vårt lag som inte kom upp till sin allra högsta standard, till viss del kanske beroende på den katastrofalt dåliga planen (som naturligtvis också drabbade våra motståndare). Backlinjen var vår bästa lagdel med Sarang som den allra största stjärnan. Han var matchens kung!

Slutligen lite statistik: Hörnor: 4-6, Skott på mål (inkl. 2 stolpskott): 10-5 Skott utanför: 11-7